/DE WERELD VAN DE LOTERIJ

DE WERELD VAN DE LOTERIJ

De hele wereld zit vol met kans spellen. Zowel casino’s als de loterij zijn erg populair. Vrijwel iedereen doet wel mee met een vorm van loterij. De kans is niet groot maar je weet het nooit, stel nou dat je hoofdprijs gewoon een keer wint! In één klap staat je leven op z’n kop en hoef je nooit meer wat te doen voor de rest van je leven. Wie wil er nou niet fulltime levensgenieter worden. Natuurlijk is niet iedere loterij het zelfde en is de grote afhankelijk van verschillende factoren. Op het moment dat je in Noord-Amerika met de landelijke loterij mee speelt wordt er 1,5 miljard euro verdeeld over drie deelnemers. Wauw, 500 miljoen euro per persoon. Maar omdat er zo belachelijk veel mensen wonen is de kans dat je wint ook heel veel kleiner. In Nederland varieert de jackpot tussen de 10 en 50 miljoen euro, dat is nog steeds geen gek bedrag hoor.

Maar welke loterij is nou geschikt voor jou? Je moet dan de loterij vergelijken op een site die deze service aanbiedt. Hier staat precies welke bedrag je moet investeren in welk loterij om welk rendement er uit te halen. Oftewel: wat kost een lot en wat kan ik winnen. Je kan op dit soort websites ook vaak bekijken wat de win kans is voor bijvoorbeeld eurojackpot of de staatsloterij.

Wist je dat de staatsloterij echt een Nederlandse loterij is? Je kan in Nederland ook mee spelen met de eurojackpot maar dit is een Europese loterij waarbij iedereen die in Europa woont kan meespelen. Dit verhoogt net als in Amerika de jackpot maar verkleind wederom de kans dat je iets wint.

De kans dat je echt een grote prijs wint is natuurlijk erg klein. Dit is geen verassing. Maar als je speelt maak dan je winkansen zo groot mogelijk en kijk bij welke loterij je deze maand de meeste kans hebt.