/Hoe het internet gokken verergerd

Hoe het internet gokken verergerd

Met een nieuwe eeuw en de opkomende technologie zijn er opeens veel nieuwe mogelijkheden die in ons leven. Er komen wel veel nieuwe gevaren bij, zoals catfish, privacy problemen, maar ook een hele nieuwe wereld aan verslavingen. Hier kan je denken aan game verslaving wat vaak direct door het internet komt maar je ziet ook hoe het internet een bijdrage heeft aan gokproblemen.

Snel wat verdienen

Iedereen wilt graag makkelijk rijk worden en dit is dan een onderdeel waar bedrijven op in spelen en nu via het internet nog meer uit proberen te halen. Denk bijvoorbeeld vroeger aan de advertenties ‘je hebt een iphone gewonnen’ waardoor je gegevens moest invullen en kans had op een virus.


Kans spellen nu ook voor kinderen

Mensen die voor het internet veel met kansspelletjes in aanraking kwamen waren volwassenen en dit zijn dan ook de mensen die beter met verslaving om kunnen gaan. Nu zitten er in elk video spel wel een vorm van kans. Kijk maar naar micro transacties waar je misschien dat éne item of speler kan krijgen als je 5 euro betaald. Met het verwerken van gokken eigenlijk in allerlei games is het verslaving onderdeel nu veel dichterbij kinderen.

Betalen

Iets wat veel bedrijven door hadden is dat als je geld omzet in in game currency dat mensen de waarde van geld niet goed meet in de gate hebben waardoor er sneller wordt uitgegeven door mensen. Al helemaal bij kinderen want die hebben van niet eens door wat de waarde van echt geld is.

 

Bron: Connection SGGZ